• Kingstone DT R3.0 64GB 0 MB pojemności

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Kingstone DT R3.0 64GB 0 MB pojemności

przez Keli 7 czerwca 2013, 07:18
Drodzy forumowicze,

Padł mi mój pendrive na którym miałem archiwum całej firmy. Robiłem reinstalację systemu i chciałem najważniejsze rzeczy znów przenieść na firmowego laptopa, a pendrive jest wykrywany przez system, ale tylko jako urządzenie USB. Żadnej nazwy urządzenia. Literka się przydziela, ale nie można wejść na pena.

Volume: F:
Controller: SkyMedi SK6221
Possible Memory Chip(s): Not available
VID: 1516
PID: 6221
Manufacturer: SKYMEDI
Product: USB Drive
Query Vendor ID: SKYMEDI
Query Product ID: USB Drive
Query Product Revision: 1.00
Physical Disk Capacity: 0 Bytes
Windows Disk Capacity: 0 Bytes
Internal Tags: LKWF-AAHY
USB Version: 3.00 in 2.00 port
Max. Power: 500 mA
ContMeas ID: B2B3-01-00
Microsoft Windows XP
------------------------------------
http://www.antspec.com/usbflashinfo/
Program Version: 7.5.0.480

MpTool też nie rozpoznaje tego pendriva.
Obrazek

Programy do partycjonowania nie widzą w ogóle urządzenia. Czy można odzyskać z niego dane ?
Proszę o pomoc

Re: Kingstone DT R3.0 64GB 0 MB pojemności

przez Google Adsense [BOT] 7 czerwca 2013, 07:18

#2 Re: Kingstone DT R3.0 64GB 0 MB pojemności

przez arvika 7 czerwca 2013, 08:18
viewtopic.php?f=228&t=26092&hilit=pendrive

Tak jak w powyzszym wątku sprawdź działanie elektroniki, pęknięcia połaczeń itp. Jeśli jednak to nie przyniesie rezutlatu to nie używaj programów do formatowania kontrolera! W ten sposób wyczyścisz moduły pamięci i będzie po danych.

Bezpieczną metodą jest wylutownaie modułów, odczytanie ich zawartości, a następnie poskładanie danych do kupy.

Re: Kingstone DT R3.0 64GB 0 MB pojemności

przez Google Adsense [BOT] 7 czerwca 2013, 08:18
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).