• ps3 błąd 80010201

#1 ps3 błąd 80010201

przez jasiosnd 2 marca 2012, 18:49
Witam
Po włączeniu na tv wyświetla komunikat z błędem 80010201. Problem polega na tym, że za każdym razem muszę parować kontroler. Plejstacja włącza się przyciskiem pada PS, a diody migają szukając konsoli. W normalnym przypadku powinna palić się jedna z numerem "1". Za każdym razem trzeba łączyć przez USB, aby znalazła pad(dość długo to trwa). Nie pomogło recovery oraz update do najnowszego firmware. Z innego dawcy przełożyłem płytkę, antenę i taśmę. Nie pomogło!

Dodam jeszcze, że brak jest możliwości połaczenia z internetem!

Czy ktoś miał podobny przypadek i co może byc przyczyną

Re: ps3 błąd 80010201

przez Google Adsense [BOT] 2 marca 2012, 18:49

#2 Re: ps3 błąd 80010201

przez Remigiusz 2 marca 2012, 21:59
Zakładam, że płytkę wi-fi przełożyłeś na dokładnie ten sam model.
Jeżeli możesz, zrób reflow lub wymianę mostka południowego, w nim masz sterownie Wi-Fi i USB.

#3 Re: ps3 błąd 80010201

przez czorny 3 marca 2012, 10:24
Sprawdź czy dokładnie i do końca jest wpięta taśma od płytki wifi/bluetooth do płyty głównej. Już dwa razy mi się przytrafiło po naprawie, że taśma wyglądała na wpiętą, ale kontroler działał tylko po kablu. Druga sprawa, że ten błąd też objawia się gdy jest problem z PSN więc odłącz konsole od netu i sprawdzaj sam kontroler lecz najpierw jak powiedziałem wyżej upewnij się, że taśma weszła odpowiednio głęboko (ok. 5mm) zanim zaciśniesz brązowy klips.

#4 Re: ps3 błąd 80010201

przez jasiosnd 3 marca 2012, 18:48
Płytka została przełożona z tego samego modelu. Wykluczam niedociśniętą taśmę, bo sprawdzałem kilkanaście razy różnymi taśmami.

Dla pewności czy może ktoś potwierdzić, że dobrze zaznaczyłem mostek na płycie głównej? I czy jest on przypisany do konsoli?

Czy można je przekładać do innych ps3 jak np. RSX

Zdjęcie mojego autorstwa z uwalonej płyty do nauki. Konsola, o której mowa to ten sam model!

Obrazek

#5 Re: ps3 błąd 80010201

przez jasiosnd 7 marca 2012, 17:09
Podczas reflow płyta uległa rozwartswieniu i konsola nie startuje (ylod).
Temat do zamknięcia.

Re: ps3 błąd 80010201

przez Google Adsense [BOT] 7 marca 2012, 17:09