• Router D-Link DIR-635 - nie działa, zwarcie w obwodzie zasilania

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Router D-Link DIR-635 - nie działa, zwarcie w obwodzie zasilania

przez Duck78 13 września 2014, 19:50
Witam.
Mam wspomniany router do którego został podpięty niewłaściwy zasilacz (odwrotna polaryzacja).
Sprawdziłem, że jest zwarcie w obwodzie zasilania. Wykluczam na razie U3, bo wszystko wskazuje na diodę D25, którą już wylutowałem i tu pytanie czy ktoś może mi powiedzieć co to za dioda? Jedyne co mi się udało z niej odczytać to E4.
Płytka routera ma oznaczenia:
PLOTECH 6 94V-0
E169497
21514DR635B11B2
DIR 635B1 REV :B2

Re: Router D-Link DIR-635 - nie działa, zwarcie w obwodzie zasilania

przez Google Adsense [BOT] 13 września 2014, 19:50

#2 Re: Router D-Link DIR-635 - nie działa, zwarcie w obwodzie zasilania

przez Vogelek23 14 września 2014, 01:00
E4 może być np. diodą Zenera 6,2V - MMSZ5234B. Celowo piszę "może być", ponieważ pod oznaczeniem E4 kryje się wiele róznych elementów. Dlatego proszę zamieścić zdjęcie tej diody, jak również zdjęcie miejsca, gdzie była ona zamontowana na płycie.

Re: Router D-Link DIR-635 - nie działa, zwarcie w obwodzie zasilania

przez Google Adsense [BOT] 14 września 2014, 01:00
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).