• Router dlink dir 635 - restartuje się kiedy korzysta się z wifi.

#1 Router dlink dir 635 - restartuje się kiedy korzysta się z wifi.

przez pikus09 28 czerwca 2017, 15:26
Witam. Mój router nagle zaczął zrywać połączenie z siecią wifi, dzieje się to w ten sposób, kiedy złapie juz połączenie z routerem wystarczy zalogować się na stronę konfiguracyjną routera i poczekać chwilę router wręcz łapie reset i zrywa połączenie z siecią wifi i czasem zrywa połączenie z gniazd LAN.
Początkowo myślałem, że to zasilacz oryginalny ma wybulony kondensator na filtrze, ale niestety trzyma stabilne 5v podczas tego resetu.
Pomierzyłem również napięcie na pozostałych przetwornicach zasilających wifi i Ethernet switch i główny cpu routera i w czasie resetu nawet nie drgną są stabilne.
Dość mocno grzeje się główny cpu Ubicom IP5100U ale być może on należy do rzejacych się.
Pomiary:
Główna przetwornica: 3.3v jest
Przetwornica układu wifi: 1.17v jest
Przetwornica cpu: 1.17v jest
Przetwornica pamięci: 2.6v jest
Zasilanie pamięci flash: 3.3v jest
Zasilanie 5v na port USB jest
Podmiany FirmWare nic nie zmieniają.
Brak mi pomysłów, punktu zaczepienia, poradźcie lub doradzcie jakieś wskazówki?

Re: Router dlink dir 635 - restartuje się kiedy korzysta się z wifi.

przez Google Adsense [BOT] 28 czerwca 2017, 15:26

#2 Re: Router dlink dir 635 - restartuje się kiedy korzysta się z wifi.  [ROZWIĄZANY]

przez pikus09 11 lipca 2017, 17:49
Zrobiłem reball Chipa Wifi i okazało się, że to był strzał w 10tkę, router odzyskał drugie życie, od prawie 30 min nie złapał resetu, a internet działa znakomicie.

Re: Router dlink dir 635 - restartuje się kiedy korzysta się z wifi.  [ROZWIĄZANY]

przez Google Adsense [BOT] 11 lipca 2017, 17:49