Witam, Zakupiłem sobie płytę główną do laptopa Samsung Chromebook 11.6 z procesorem arm w celu zportowania androida na niego lub zrobienia jakiejś mini maszyny arcade lub media center. Problem polega na tym że nigdzie nie mogę dostać taśmy LVDS do tego modelu ani nigdzie nie mogę znaleźć schematu do niej, co prawda jest tam wyjście HDMI lecz po wgraniu innego firmware'u może już nie wyświetlać na HDMI i zostane bez fajnej zabawki.
Czy jest mi ktoś w stanie pomóc w identyfikacji taśmy która mogła by spasować do tego typu złącza? Widziałem już coś podobnego w innych laptopach ale nie mogę sobie przypomnieć w których modelach, wiem że macbook unibody ma coś podobnego. Bardzo bym prosił o pomoc.
Ps. Nie byłem pewny gdzie wstawić ten post, także jeśli on tutaj nie pasuje proszę o przeniesienie.
Poniżej zdjęcie złącza
Zdjęcie zapożyczone ze strony ifixit.com
Pozdrawiam
Czy jest mi ktoś w stanie pomóc w identyfikacji taśmy która mogła by spasować do tego typu złącza? Widziałem już coś podobnego w innych laptopach ale nie mogę sobie przypomnieć w których modelach, wiem że macbook unibody ma coś podobnego. Bardzo bym prosił o pomoc.
Ps. Nie byłem pewny gdzie wstawić ten post, także jeśli on tutaj nie pasuje proszę o przeniesienie.
Poniżej zdjęcie złącza
Zdjęcie zapożyczone ze strony ifixit.com
Pozdrawiam