• Samsung Galaxy Note N700 - Nie uruchamia się

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Samsung Galaxy Note N700 - Nie uruchamia się

przez lekolorado 18 sierpnia 2015, 13:25
Witajcie. Posiadam smartfona takiego jak w temacie, który nie uruchamia się. Podejrzewam, że telefon jest po upadku ponieważ ma zbity dotyk. Wyświetlacz wygląda ok, jedyni wylany w prawym górnym rogu. Płytę główną obejrzałem bardzo dokładnie pod mikroskopem i nie zauważyłem nic podejrzanego. Wszystko jest nienaruszone. W ogóle nie ładuje - prąd ładowania jest 0A. Lekko wygrzałem płytę na podgrzewaczu do 170C i dalej to samo.

Re: Samsung Galaxy Note N700 - Nie uruchamia się

przez Google Adsense [BOT] 18 sierpnia 2015, 13:25

#2 Re: Samsung Galaxy Note N700 - Nie uruchamia się

przez koloboro 18 sierpnia 2015, 13:34
Na poczatek do sprawdzenia napięcie baterii. Jeżeli za niskie to naładować ja w zewnętrznej ładowarce. Oczywiscie z zachowaniem procedury ładowania dla określonego ogniwa. Jak się naładuje to sprawdź czy telefon ruszy.

#3 Re: Samsung Galaxy Note N700 - Nie uruchamia się

przez Usunięty Użytkownik 576 18 sierpnia 2015, 13:55
Kolego pod ta zbita szyba nie masz mieć prawa na żadne plamy czy rozlania.Tam siedzi matryca amoled .Każde mikro pękniecie lcd do wymiany.Odpal telefon z zasilacza .+ baterii i 2-3 pin do masy.Ma się odpalić lub jeśli ubite lcd przynajmniej dolne klawisze dotykowe.

#4 Re: Samsung Galaxy Note N700 - Nie uruchamia się

przez lekolorado 18 sierpnia 2015, 16:14
Podładowałem baterię do 3,75V. Teraz po podłączeniu kabla pokazuje się prąd ładowania około 570mah. Jak przytrzymuje power prąd się zmienia. Czyli reaguje. Niestety dolne klawisze dotykowe nie podświetlają się, a telefon nie wydaje z siebie żadnego dźwięku ani wibracji.

Re: Samsung Galaxy Note N700 - Nie uruchamia się

przez Google Adsense [BOT] 18 sierpnia 2015, 16:14
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).