• Sprężone powietrze, zamiennik

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Sprężone powietrze, zamiennik

przez jokeroo 14 lipca 2012, 21:28
Witam
Szukam zamiennika do sprężonego powietrza w puszce, zastanawiam się nad małym kompresorem, bo po jakimś któtkim czasie napewno to rozwiązanie będzie tańsze.Obecnie koszt dwóch puszek jest trochę chory jak dla mnie a dość dużo używam go do wydmuchiwania nieczystości itp z płyt,klawiatury itd. Jak wy rozwiązujecie ten problem ?

Re: Sprężone powietrze, zamiennik

przez Google Adsense [BOT] 14 lipca 2012, 21:28

#2 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

przez novitech 14 lipca 2012, 21:34
Kolego kup sobie np. Makita Bub182Z i po sprawie. Powitetrze sprężone jest zero jak dla mnie efektywne. Pozdrawiam.

#3 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

przez adam1114 14 lipca 2012, 21:38
Coś takiego kiedyś mi się rzuciło w oczy, ale nie mam pojęcia jak to się sprawuje.
Allegro - 2450177470
lub 2464978706

#4 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

przez novitech 14 lipca 2012, 21:42
Ja coś takiego mam, nie wiem czy dokładnie tem model. Nie mniej jednak mój sprzęt jest podobny i ma we włączniku regulację obrotów i sprawuje się ja talala :).

#5 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

przez jokeroo 14 lipca 2012, 21:44
No właśnie takie coś mi wpadło w oko w jednym ze sklepów ogrodniczych tylko niewiem jak z ciśnieniem w rzeczywistości.Bo jak mam płacić po 12e za dwie puszki to mnie szlag trafia, te puszeczki starczą na kilka dmuchnięć dosłownie.

#6 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

przez novitech 14 lipca 2012, 21:50
jokeroo napisał(a):te puszeczki starczą na kilka dmuchnięć dosłownie

I tak naprawdę zero efektu.

#8 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

przez adam1114 14 lipca 2012, 22:17
Należy dodać, że chyba jakiejś lepszej klasy ten kompresor ( samochodowy), bo większość nie jest w stanie napompować dobrze koła w samochodzie nie mówiąc o trwałości.

#9 Re: Sprężone powietrze, zamiennik  [ROZWIĄZANY]

przez digix 14 lipca 2012, 22:35
Jeżeli kompresor zamierzasz trzymać w tym samym pomieszczeniu, w którym wykonujesz naprawy. To lepiej zainwestować w cichy kompresor z zasobnikiem minimum 25L (Jun-Air, BAMBI), najlepiej wersję bez oleju. Niestety ceny dość wysokie, ale komfort pracy duży. Do tego dobry osuszacz powietrza i filtr jonizujący np. 3M jak na zdjęciu.

Obrazek

#10 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

przez jokeroo 15 lipca 2012, 15:28
No właśnie widziałem wczoraj stronke z takimi cichymi "no oil", wybór tylko od zasobności portfela teraz zależy.

http://www.aircompressors.co.uk/Product

A także ebay uk ma kilka ofert trzeba tylko poczekać zdarzają się okazje .Dziękuję wszystkim za pomoc.

Re: Sprężone powietrze, zamiennik

przez Google Adsense [BOT] 15 lipca 2012, 15:28