• Stacja BGA - pytanie o pliki

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Stacja BGA - pytanie o pliki

przez savor 21 listopada 2022, 12:26
Witam,

Jestem na etapie budowania stacji do lutowania elementów BGA, jako podgrzewacz chcę wykorzystać 4x promiennik kwarcowy QP-1 500W (245x60), a jako górną grzałkę promiennik ceramiczny ECHW 400W (120x120) lub grzałka IR6500 (80x80).
Nie wiem jeszcze co mogę położyć na promienniki w celu ich zabezpieczenia przed topnikiem.

Początkowo chciałem zrobić sterowanie za pomocą dwóch sterowników Altec PC410 oraz Rex-C100, ale z tego co widzę Altec nie produkuje już lub wstrzymał produkcję tych sterowników i można dostać tylko sterowniki firmy Yarboly, w których nie ma paru funkcji co w Altecu. Znalazłem alternatywę sterowania stacją od użytkownika kmkm2.
Zależy mi na sterowaniu stacją za pomocą PC.

Użytkownik kmkm2 umieszczał pliki sterownika na github i pliki zostały już dawno usunięte.

I tu moje pytanie czy macie może najnowszą wersję programu, schematu oraz płytki?

Re: Stacja BGA - pytanie o pliki

przez Google Adsense [BOT] 21 listopada 2022, 12:26
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).