• [SZUKAM WSADU BIOS] Szukam Biosu do laptopa Dell Vostro 3500 lub ewentualnie naprawa starego

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 [SZUKAM WSADU BIOS] Szukam Biosu do laptopa Dell Vostro 3500 lub ewentualnie naprawa starego

przez lock99 13 lutego 2024, 12:16
GDI4A La-K032P Rev 1.0
Procesor: SRK08 i3-1115G4
Mec 1515-NB
Cześć
Proszę o pomoc w naprawie wsadów BIOS. Laptop który dostałem nie uruchamiał się.
Zgrałem oryginalne wsady UC5 i UC6. W BIOSIE z kości UC6 odczytałem Service Taga
5GNK6C3. Wydaje się, że kości nie były lutowane, więc to chyba oryginalny ST.
Wsad UC5 zostawiłem i próbuje zaprogramować UC6 ale albo laptop się nie uruchamia i tylko miga dioda pomarańczowa albo, co udało mi się na jednym znalezionym w internecie uruchamia, pojawia się obraz ale wentylatory chodzą na maksymalnych obrotach i wyświetla się napis "Manufactured mode active"
W załączniku są oryginalne wsady zgrane z laptopa.
Gdy próbuję wyczyścić ME region w UC5, Flash Image Toolem, mam błąd:

Error 9: Failed to decompose Image.

Error 42: Failed to open with processed commands.

Unable to open file: C:\Users\Karol\Desktop\Biosy robocze\Vostro 3400\Inspiron 3501 Service Tag_1XC9HJ3(1).bin. Reverting to default configuration.

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Re: [SZUKAM WSADU BIOS] Szukam Biosu do laptopa Dell Vostro 3500 lub ewentualnie naprawa starego

przez Google Adsense [BOT] 13 lutego 2024, 12:16
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).