• [SZUKAM WSADU BIOS] Szukam wsadów bios Dell inspiron 3593

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 [SZUKAM WSADU BIOS] Szukam wsadów bios Dell inspiron 3593

przez Tadmen 7 maja 2022, 13:11
Witam .
Szukam wsadów bios z wyczyszczonym ME Region do laptopa:
Dell Inspiron 3593
Platforma: FDI55 LA-J081P
REV:1.0(A00)
CPU:SRGKL i5-1035G1
KBC: MEC1418U
UC5: XMC QH64AHIG 8MB
UC6: XMC QH128AHIG 16MB

Kość XMC QH128AHIG była uszkodzona, brak możliwości odczytu.
Znalazłem w sieci wsady, laptop ożył ale długo się załącza i wywala monit " TPM device is not detectet" . Nie potrafię poradzić sobie z wyczyszczeniem ME Region, dlatego proszę o udostępnienie w/w wsadów z wyczyszczonym ME Region lub jeśli ktoś by chciałby mi pomóc to podeśle moje wsady do wyczyszczenia.

Re: [SZUKAM WSADU BIOS] Szukam wsadów bios Dell inspiron 3593

przez Google Adsense [BOT] 7 maja 2022, 13:11

#2 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Szukam wsadów bios Dell inspiron 3593

przez Tadmen 1 czerwca 2022, 10:19
Udało mi się odczytać kość 25QH 128 i zamieszczam uszkodzone wsady.
Może ktoś byłby w stanie je naprawić .
Na tych wsadach po naciśnięciu POWER zaświeca się na chwilę dioda CAPS LOCK i brak reakcji .

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

#3 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Szukam wsadów bios Dell inspiron 3593

przez matic 2 czerwca 2022, 06:43
Hello!

Try this one: ***click***

#4 [SZUKAM WSADU BIOS] Re: Szukam wsadów bios Dell inspiron 3593

przez Tadmen 2 czerwca 2022, 14:00
Dzięki za szybki odzew, niestety na tych wsadach mam ten sam problem co z wsadami zaciągniętymi z sieci .
Laptop startuje ale długo się załącza i wywala monit " TPM device is not detectet"
Po wgraniu wsadów laptop włącza się po ok 20 sekundach, nie ma błędu TPM .
Po ponownym załączeniu samoczynnie aktualizuje bios + EC , restartuje i wywala monit " TPM device is not detectet"

[SZUKAM WSADU BIOS] Re: Szukam wsadów bios Dell inspiron 3593

przez Google Adsense [BOT] 2 czerwca 2022, 14:00
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).