• Tablet Overmax uszkodzony po upadku

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Tablet Overmax uszkodzony po upadku

przez jozal58 31 października 2013, 17:11
Witam, posiadam roczny tablet 7 calowy Overmax. Po upadku działa normalnie, ale tylko w pozycji w której był odpalony... Może być poziomo, pionowo lub po skosie... Minimalne odchylenie od danej pozycji wyłącza go. Obracając go wokół własnej osi, też działa. W moim mieście nie ma serwisu tableta, dlatego mam prośbę, może ktoś mi podpowie co mogło się uszkodzić i czy warto go naprawiać? Dałam za niego 366 zł.

Re: Tablet Overmax uszkodzony po upadku

przez Google Adsense [BOT] 31 października 2013, 17:11

#2 Re: tablet Overmx uszkodzony

przez mar244 1 listopada 2013, 10:51
Uważam, że coś się oderwało podczas upadku i teraz przy różnej pozycji po prostu raz styka, a raz nie, pewnie lut pękł

#3 Re: tablet Overmx uszkodzony

przez sebastiank 2 listopada 2013, 18:43
Jeśli wizualnie nie ma uszkodzeń na płycie i lutach - zainteresuj się g-sensorem.

Co do opłacalności naprawy - warto spojrzeć za tabletem dawcą np. ze zbitym ekranem na znanym portalu aukcyjnym i ocenić kosztowo pozyskanie płyty.
Sama wymiana płyty nie jest szczególnie trudna.

Re: tablet Overmx uszkodzony

przez Google Adsense [BOT] 2 listopada 2013, 18:43
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).