• Uprawnienia Windows 10

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Uprawnienia Windows 10

przez baner81 30 czerwca 2020, 13:28
Podłączyłem dysk z laptopa z Windows 10 do komputera z Windows 7, by klientowi zgrać kilka dokumentów z pulpitu. System stwierdził że musi nadać uprawnienia, pomielił i można było się dostać do katalogu z pulpitem. Teraz jest problem na laptopie z Win10, nie działa menu start, wyszukiwanie i dużo innych rzeczy. Domyślam się że w tej chwili jest problem właśnie z tymi uprawnieniami. Jak to naprawić? Nie mam żadnych punktów przywracania systemu.

Re: Uprawnienia Windows 10

przez Google Adsense [BOT] 30 czerwca 2020, 13:28

#2 Re: Uprawnienia Windows 10

przez xamledyD 30 czerwca 2020, 14:30
Witam.
Zakładam, że kopię obecnych danych masz zrobioną.
Jaka wersja Windows 10 jest zainstalowana? Jeśli niższa niż 2004, spróbuj zrobić aktualizację przez Media Creation Tool do najnowszej wersji - może system się naprawi. Jeśli to się nie uda, skorzystaj z opcji Resetuj komputer do stanu początkowego, a jeśli to nie pomoże, to szkoda tracić czas i lepiej zrobić czystą instalację.
Pozdrawiam

#3 Re: Uprawnienia Windows 10

przez raadek1990 30 czerwca 2020, 16:59
Wydaje mi się,że założenie nowego użytkownika załatwi sprawę w najprostszy sposób :)

Re: Uprawnienia Windows 10

przez Google Adsense [BOT] 30 czerwca 2020, 16:59
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).