• Witam.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale można się przedstawić, a także opisać, czym się zajmujemy, jakie jest nasze hobby itd.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, które jednoznacznie identyfikują osobę/firmę, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Witam.

przez daner0 6 stycznia 2011, 15:30
Witam. Mam na imię Daniel. Elektroniką zajmuję się od małego. Nigdy nie bałem się w czymś grzebać i często udawało się naprawić. Kontynuowałem szkołę na kierunku elektronika, w tym samym czasie zacząłem naprawiać co raz to poważniejsze usterki. Doświadczenie mam głównie w "naprawie" x360. Na start tak zwany "x-clump fix" po paru tygodniach hot air i jako taki reflow. Następnie zbudowałem sobie jako taki podgrzewacz plus uchwyt na Hot'a z przerobionego prysznica - całość wyglądała komicznie ale działała i proces reflow się dokonywał raczej prawidłowo. Aktualnie wypłynąłem na głęboką wodę. Założyłem własny serwis konsol i laptopów. Zakupiłem pełno sprzętu z czego najważniejsza jest ACHI IR PRO SC. Puki co planuję głównie zajmować się konsolami i reballem w laptopach oraz współpracować z bardziej doświadczonym serwisem podsyłając przypadki z którymi nie daje rady. Prawdę mówiąc czuję się nadal laikiem wśród kolegów na forum więc powoli będę się uczył i doświadczał. Wierze, że będę dawał rady przy lutowaniu BGA co pozwoli mi zagłębiać się w inną tematykę serwisową.
To tyle jeśli chodzi o mnie w temacie elektroniki ;)

Re: Witam.

przez Google Adsense [BOT] 6 stycznia 2011, 15:30

#2 Re: Witam.

przez Vogelek23 7 stycznia 2011, 01:47
Witamy Kolegę serdecznie i życzymy, aby to forum stało się dla Kolegi prawdziwą skarbnicą wiedzy.

Łukasz
Vogelek23

Re: Witam.

przez Google Adsense [BOT] 7 stycznia 2011, 01:47
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).